Allah er ALVIDENDE, men vil alligevel teste mennesker?

Ved man bare noget banalt om islam, så vil man straks vide, at muslimer plejer, at betone at livet kun er en test, så den alvidende Allah kan teste mennesker og se deres handlinger.

Derfor kan vi i Koranen læse sådan en tekst som denne:

>>Han er den, der skabte himlene og jorden på seks dage; og Hans trone var over vandet – for at sætte jer på prøve og se, hvem af jer der handler smukkest. Hvis du siger: “I vil blive genopvakt efter døden”, så siger de, der er vantro: “Dette er intet andet end åbenlys trolddom!”<< (Koran 11:7)

Eller det her:

>>Den, der skabte død og liv for at sætte jer på prøve og se, hvem af jer der handler bedst. Han er Den Mægtige og Den Tilgivende.<< (Koran 67:2)

Koranen siger altså, at Allah vil teste mennesker.

Men Allah er også ALVIDENDE.

Det fleste af os med kritisk tænkning ville spørge, at siden Allah er ALVIDENDE og ved alt, hvorfor skulle denne guddom så alligevel teste mennesker? 😂

En ALVIDENDE guddom – siden denne netop er ALVIDENDE – kender da resultatet på forhånd, og dermed burde der ikke være et formål med at ’teste’ mennesker.

Hvorfor opstår der sådan en filosofisk selvmodsigelse i Koranen?

Det indlysende svar er, at Koranen er et værk skabt af et menneske med begrænset intellekt, der fuldstændigt overså, at en ALVIDENDE guddom som Allah netop ikke behøver at teste for at kende et resultat. Islam virker slet ikke som det sublime filosofi og perfekte tankegods skabt af en alvidende guddom, men islam virker som en religion befængt med filosofiske fejl, der var opdigtet af en mands fantasi fra 600-tallets Arabien, der ikke var en god filosof.