Eks-muslimers historier om deres frafald fra islam

Nu hvor vi har fået grundlæggende introduktion i ”Intro om islam og frafald”, og derudover gennemgået ”Del 1: Videnskabelige fejl i Koranen” og ”Del 2: Moralske problemer i islam”, bør læserne nu have fået en gennemgribende forståelse for, hvorfor mange eks-muslimer har indset, at Muhammed opdigtede sine åbenbaringer.

Når et menneske konverterer til islam, kristendom eller asatro, plejer vedkommende typisk at komme med følelsesmæssige argumenter for at forklare sin konversion. Deres forklaring plejer typisk at lyde noget i retning af: ’Jeg kunne virkelig føle denne guddoms kærlighed, når jeg læste denne hellige bog eller når jeg bad’. – Men når de eks-muslimske aktivister derimod skal forklare, hvorfor de forlod islam og indså at Muhammed opdigtede Koranen af sin fantasi, kommer de med rationelle argumenter for deres sag, hvor de udpeger videnskabelige fejl og moralske problemer i islam.

Her skal vi se på kendte eks-muslimske aktivisters historier og høre hvilke argumenter eller hvilke koranverser, der var udslagsgivende, der fik dem til at indse, at Muhammed måtte have opdigtet sine åbenbaringer.

Vi skal høre deres historier, fordi det vil hjælpe os med at forstå stoffet om frafald fra islam endnu bedre. For hvem er bedre til at forklare, hvordan et muslimsk trosforsvar plejer at blive nedbrudt end eks-muslimerne selv, der oplevede det på egen hånd, da de granskede Koranen?

 

Apostate Prophet: Eks-muslimernes tysk-tyrkiske Godfather

The Masked Arab: Den maskerede araber fra Irak

Abdullah Sameer: Den venlige eks-muslimsk pakistaner