Apostate Prophet: Eks-muslimernes tysk-tyrkiske Godfather

Den allerstørste og mest kendte eks-muslimsk aktivist, der har bidraget mest til at underminere den muslimske religion via brug af grundlæggende fornuft, er helt uden tvivl tysk-tyrkeren Apostate Prophet, hvis borgerlige navn er Ridvan Aydemir. Ridvan er en etnisk tyrker født og opvokset i Tyskland, men som i dag er bosiddende i USA, og hans youtube-kanal ”Apostate Prophet” har han brugt som platform til at sprede videnskabelige fejl og moralske problemer i islam.

I denne artikel skal vi kigge på argumenterne og processen med hvordan Ridvan blev forvandlet fra at være en praktiserende muslim til en eks-muslim, og hvilke argumenter eller koranverser, der overbeviste ham om, at Muhammed måtte have opdigtet sine åbenbaringer.

Som vi skal se, så var det en kombination af både videnskabelige fejl og moralske problemer, der knækkede Ridvans trosforsvar, og hvorved han indså at Muhammed havde opdigtet Koranen af sin fantasi.

 

Første fase: Støder på videnskabelige og moralske problemer i islam

Ridvan blev født i Tyskland af etniske tyrkere, der var sunni-muslimer tilhørende sufi-sekten. Han opvoksede i Tyskland, men hans forældre valgte også at bo periodevis i Tyrkiet. Ridvan blev en meget praktiserende muslim på et tidspunkt og fandt glæde ved at læse Koranen. For han troede, at han var frelst og at han tilhørte den rigtige religion, og Ridvan græd endda og var taknemmelig over at tilhøre Allahs religion.

Ridvan troede fuldt ud på, at hans elskede Muhammed gennem en periode fra 610-632 fik guddommelige åbenbaringer fra Allah og at disse åbenbaringer var nedfaldet i Koranen ord for ord. Men langsomt gik det op for Ridvan efterhånden, at Muhammed måtte have opdigtet sine åbenbaringer fra Allah.

Som allerede er gennemgået på denne hjemmeside er Koranen fyldt med videnskabelige fejl og desuden har den muslimske religion også moralske problemer. Det kunne Ridvan også bemærke, når han læste Koranen, men han undertrykte tvivlen.

En af de første ting ved Koranen, der gav Ridvan et chok og som fik ham til at reflektere over moralske problemer, var koranverset om at mænd står over kvinder og at mænd gerne må slå deres ulydige koner.

En anden ting, der også var chokerende for Ridvan, var at Koranen modsiger sig selv om jøder og kristne er gode eller ej. For ved et sted taler Koranen godt om disse to folk, men senere vender Koranen det hele på hovedet ved at skælde jøder og kristne ud og siger at de skal bekæmpes.

En tredje ting, der også prikkede til Ridvans intellekt, var at Koranen modsiger sig selv om djævlen, Iblis, var en engel eller en djinn.

En fjerde ting, der også fik Ridvan til at studse, var historien om den to-horn-skikkelse, der gik til det yderste vest og fandt Solen, der gik ”ned i en sort mudderpøl” (Koran 18:83-101). Den syntes Ridvan var syret og han forsøgte at undersøge det lidt nærmere, men valgte alligevel at lægge den til side i sidste ende og ikke tænke videre over det.

Mange eks-muslimer fortæller, at de først blev opmærksomme på videnskabelige fejl og moralske problemer, når andre personer prikkede dem på skulderen og påpegede disse bestemte koranverser, der beviser, at Muhammed opdigtede sine åbenbaringer. Men ikke Ridvan. For i hans tilfælde læste han Koranen og fandt selv ud, at visse koranverser var problematiske.

På det her tidspunkt var Ridvan klar over, at der var problematiske koranverser. Men trods alt ovenstående fakta lagt på bordet, gik Ridvan ikke videre med disse besynderlige koranverser. Hjernevaskede som Ridvan var, lod han det ligge og insisterede på, at der måtte være en forklaring på disse problematiske koranverser.

 

Anden fase: Opdager frynsegoder fra Allah til Muhammed

En femte ting, der også forbavsede Ridvan, var at Muhammed fik belejlige åbenbaringer, der ikke havde noget med religion at gøre. I en skole i Tyskland opdagede Ridvan, at der var en ateist, og den snu ateist stillede Ridvan et spørgsmål, som han ikke kunne svare på, og viste ham nedenstående koranvers, hvor Muhammed brugte Allah som en marionetdukke for at opfylde Muhammeds sære ønsker, og spurgte Ridvan hvorfor i alverden sådan et koranvers er at finde i Koranen:

>>I, der tror! Træd ikke ind i Profetens huse til et måltid, med mindre det er blevet jer tilladt, og ikke uden at vente på, at maden er færdig! Når I er blevet inviteret, kan I træde ind, og når I har spist, skal I sprede jer igen og ikke blive siddende sammen for at snakke. Det krænker Profeten, og han skammer sig over jer. Gud skammer sig ikke over sandheden. Hvis I vil bede kvinderne om noget, så bed dem om det fra den anden side af et forhæng! Det er mere renhjertet for jer og for dem. Det tilkommer ikke jer at krænke Guds udsending og ikke at gifte jer med hans hustruer nogensinde, efter ham. Det ville for Gud være en alvorlig ting.<< (Koran 33:53)

Helt ordret spurgte ateisten så Ridvan: ”Seriøst! Bare besvar dette spørgsmål: Hvorfor er det i Koranen?”

Ridvan kunne ikke besvare dette spørgsmål. Muslimerne opfatter Koranen som den almægtige Allahs ord til menneskeheden. Men det er i det hele taget underligt, at denne guddom er optaget af at nogle mennesker ikke skal besøge Muhammed medmindre de er blevet inviteret, og ikke uden at vente på at maden var spist op, og at de ikke skal se profetens koner og at de i særdeleshed ikke skal giftes med profetens koner efter Muhammeds død.

Men Ridvan blev ikke eks-muslim endnu. Han lod det ligge. ”Der må være en forklaring”, tænkte han.

 

Tredje fase: Tvivlen hober sig op, men bliver ved med at tro på islam

Ridvans holdning til Koranen var uafklaret. På det punkt havde Ridvan alle de argumenter på bordet, der burde have fået ham til at indse, at Muhammed opdigtede sine åbenbaringer. Men Ridvan lagde alt tvivl til siden for en stund. Ridvans muslimske logik var, at der må være en forklaring bagved disse problematiske koranverser.

Ridvan henvendte sig til en ven for at få råd. Ridvan gav udtryk for, at han havde nogle mærkelige tanker og tvivl om islam og spurgte vennen om han også havde sådanne tanker. Svaret fra vennen var, at det havde han også, men at han overkom det ved at tænke over det samt bede om forståelse og tilgivelse fra Allah.

Derfor valgte Ridvan at følge trop: Han bad Allah om tilgivelse og forståelse for at han havde sådanne tanker, som han så inderligt ønskede at udrydde.

 

Fjerde fase: genlæser Koranen og forsøger at udrydde al tvivl, men tvivlen hober op

På et tidspunkt kom Ridvan igen til at tænke på de spørgsmål og tvivl, han havde om islam jævnfør de problematiske koranverser, som har været oplistet i denne artikel. Derfor besluttede han sig for at læse Koranen igen og forsøge at udrydde al tvivl. Han forsøgte at få svarene, men de apologetiske forklaringer var ikke tilfredsstillende.

Ridvan stødte bare på flere problemer i Koranen udover dem han allerede havde:

Det sjette ting, der forvirrede Ridvan yderligere, var, at han kunne se, at der var modsigelser mellem Toraen/Bibelen og Koranen, selvom alle disse tre bøger ifølge Koranen blev sendt ned af den samme Allah. Muslimerne forklarede modsigelserne mellem Toraen/Bibelen og Koranen med at hævde, at jøder/kristne havde rettet i deres skrifter, men det gav ikke mening at jøder/kristne skulle gøre det, og desuden siger Koranen ret klart, at ingen kan ændre Allahs ord.

Det syvende ting, som Ridvan heller ikke kunne forstå, var hvorfor Koranen sagde, at Allah holdte himlen, så den ikke faldt ned på jorden. Der er ingen grund til at holde himlen, siden den ikke kan falde ned. Dette lyder ikke som en alvidende guddoms ord, men det lyder som noget, som en araber med 600-tallets videnskabelige viden ville have opdigtet.

Det ottende ting, som Ridvan heller ikke kunne forstå, var hvorfor Muhammed konstant sagde, at dommedagen var nært forestående, selvom der er gået 14 århundreder nu og verden slet ikke er gået under.

Det niende ting, som Ridvan ikke kunne forstå, var hvorfor jøder/kristne skulle fordømmes i Helvede, bare fordi de troede på en anden religion. Han havde mødt søde tyskere som tilfældigvis var kristne eller ateister på grund af kulturelle/historiske/geografiske årsager. Derfor kunne han ikke forstå, hvorfor de skulle i Helvede, bare fordi de ikke var muslimer. Ridvan kom til at reflektere over, at hvis han var født i en kristen familie i Vesten, så ville han næppe have været en muslim og dermed være dømt i Helvede. Selve hele idéen om at folk med ”forkert religion” skulle tortureres for evigt i Helvede er et filosofisk problem.

Det tiende ting, som Ridvan heller ikke kunne begribe, var at Muhammed havde en kone på 6 år og som han gik i seng med, da hun blot var 9 år. Pædofili var tilladt i islam, kunne han se.

Det elevende og sidste ting, som Ridvan har listet som en grund, var at han heller ikke kunne forstå, at frafaldne muslimer skulle dræbes, for hvorfor skulle fejlbarlige mennesker dræbes?

 

Femte fase: anerkendelse af at Koranen var opdigtet af Muhammed

Ridvan husker det øjeblik, han anerkendte, at islam var en falsk religion opdigtet af Muhammed.

Desillusioneret lå han på gulvet og kiggede mod loftet. Han fortalte sig selv, at han havde set alt og gransket alt de sidste par år. Der var adskillige videnskabelige fejl i Koranen og for slet ikke at nævne moralske problemer i den muslimske religion. Der var ikke noget at komme efter: Muhammed havde opdigtet Koranen af sin fantasi.

Koranen er ikke en alvidende Allahs åbenbarede ord til Muhammed, men den er blevet til som resultat af Muhammeds fantasi. Det er derfor vi konstant støder på videnskabelige fejl og moralske problemer i Koranen.

Ridvan følte sig alene. Der var intet formål med livet for en stund, tænke han. Han valgte at studere islam endnu mere, og fandt endnu flere grunde til hvorfor Muhammed var en bedrager, der havde opdigtet sine åbenbaringer. Ridvan var blevet en frafalden muslim og en ateist på det tidspunkt for bestandigt.

En dag kom han hjem fra sit arbejde og gik hen ved vinduet i sin lejlighed, som lå 6 etager høj. Han overvejede selvmord. Men stoppede. Så besluttede han at fokusere på menneskene omkring sig og livet. På internettet fandt han andre ateister, og der fandt han sammen med en amerikansk kvinde, og den amerikanske kvinde kom med den skide geniale idé til Ridvan om at stable ”Apostate Prophet”-konceptet op på youtube, så Ridvan kunne udbrede sine idéer og beviser for at Muhammed opdigtede Koranen. Men Ridvan indså, at hans liv ikke var sikkert i Tyrkiet, fordi der kan man ikke kritisere islam eller regeringen, og han risikerede at blive fængslet. Tyrkiet plejede at bryste sig med at være sekulært, men på det seneste har den autoritære og religiøse Recep Erdoğan rykket Tyrkiet mod mere islam og mere autoritære retning, og derfor flyttede han til USA i sikkerhed.

Hans youtube-kanal ”Apostate Prophet” er en guldåre for mennesker, der vil kende de videnskabelige og moralske problemer i islam, og han har inspireret mange muslimer til at forlade islam og han har i særdeleshed bidraget kraftigt til at vesterlændinge, der ellers intet ved om islam, har fået teologiske redskaber til at underminere den muslimske religion. Trods alt, er der desværre en trist konsekvens for hans virke som en eks-muslimsk aktivist: Han modtager dødstrusler fra både islamister, men også fra ”normale” og ”moderate” muslimer, der ikke kan tåle hans holdninger.

 

Kilder og henvisninger

Apostate Prophets historie om hans frafald kan ses her:

https://www.youtube.com/watch?v=uXMBwZo-rSQ

https://www.youtube.com/watch?v=zT8jv6lZFOg

https://www.youtube.com/watch?v=HBGn9KHX50k

 

Tre udvalgte videoer af Apostate Prophet:

One Mistake Destroys Islam: https://www.youtube.com/watch?v=9n6-CrsZbfo

The Scientific Mistakes of the Quran: https://www.youtube.com/watch?v=8yMD99gyr14

How Muslim Scholars Answer Controversial Questions: https://www.youtube.com/watch?v=lmAXA1Ha2l8

 

Twitter profil: https://twitter.com/apostateridvan?lang=da