Om ophavsmanden og motivationen for hjemmesiden

Hjemmesiden tandhjulet.dk er egentligt henvendt til en privat omgangskreds, men i og med der vil være udefrakommende, bør jeg måske alligevel præsentere mig selv.

Navnet er Maradona Isho og i modsætning til hvad mit fornavn måtte indikere, så er jeg slet ikke fra Spanien eller Latinamerika, men har etnisk herkomst som aramæisk-talende fra Mellemøsten. ”Aramæisk” skal ikke forveksles med ”armensk”, som er noget andet. Selve navnet ”Isho” er aramæisk for ”Jesus”, og navnet er ligeså almindeligt som ”Jensen” for danskere. Af nationalitet identificerer jeg mig ikke med en bestemt kultur eller land, men snarere en politisk-statslig tilhørested, som er demokratisk og videnskabselskende, og hvis borgere er civiliseret, der ikke fængsler ateister eller hænger homoseksuelle, fordi “Gud” eller “gamle hellige skrifter” siger det.

Af trooverbevisning er jeg ateist og grundlæggende kritisk overfor både religioner og civilisationer, som stritter imod vestlige værdier som det liberale demokrati, sekularisme, lighed mellem kønnene og ytringsfrihed til at kritisere religion.

Hvad angår politisk observans er interessen i dansk politik fraværende, men nogle få ting står absolut: Først og fremmest skal partier som Enhedslisten og Radikale Venstre have nul indflydelse på alt politik, der vedrører asyl, integration og Europas ydre grænser. Dernæst bør man tilstræbe efter at udforme politiske løsninger på samfundsproblemer med henblik på at minimere højre- og venstrepopulismens appel hos befolkningen mindst som muligt. Derudover er jeg glødende anti-socialist og anti-fascist helt ind i knoglemarven og fordømmer på det allerkraftigste tankegods fra Karl Marx og Benito Mussolini som værende idiotiske, menneskefjendske og afstumpet, der har ledt og leder til dårligdom, undertrykkelse og folkemord.

Fritiden bruges på at dyrke enten 400-meter-løb, styrketræning, thaiboksning, konsolspil eller numismatiske sysler afhængigt af årstiderne og lysten. Ellers grubles der over eksistentielle spørgsmål, såsom hvorfor vores univers og eksistens blev til, og i det filosofiske anliggende er jeg rimelig sikker på, at livet/skæbnen/universet er deterministisk og at den frie vilje er en illusion. Og naturligvis optages jeg af emner som civilisation, oplysningsidealer og kritisk tænkning, og følgelig derfor denne hjemmesides tilblivelse.

 

Med hensyn til motivationen for tilblivelse af denne hjemmeside er årsagerne forskelligartet:

For det første blev jeg bidt af religionskritik, da jeg under coronaepidemien tilfældigvis stødte på eks-muslimske aktivister i youtube. De oplistede en række argumenter mod islam, der fik deres trosforsvar nedbrudt, og jeg tabte kæben over deres beviser mod islam. For en sikkerheds skyld kiggede jeg også på modargumenterne fra imamerne og de muslimske apologeter, bare lige for at se sagen fra begge sider, men deres modargumenter var ligeså svage, som de var modstridende og tit manipulerende. Dét blev endnu mere tydeligt, at de eks-muslimske aktivister havde en pointe. Det gik også op for mig, at en del af disse problemer også gælder mod den kristne og jødiske tro, og i den kontekst begyndte jeg at genlæse Bibelen ved nogle specifikke steder, hvor jeg opdagede flere problemer i Bibelen, end jeg vidste før. Bagefter begyndte jeg at undersøge islam i dybden og granskede muslimernes teologiske skrifter alt fra hadithlitteraturen, tafsir af Ibn Abbas og Koranen, og jeg blev bidt og fascineret af det idiotiske indhold. Og dét motiverede mig til at lave Tandhjulet.dk.

For det andet er jeg ofte havnet i diskussion med troende mennesker – både kristne og muslimer (og til dels jøder) – og i den anledning skulle jeg præsentere problemet med selve hele konceptet om ”religion” og ”Gud/Allah”, og sporadisk skulle jeg bruge tid og kræfter på at finde de relevante religiøse skrifter/sider for at have en ramme for en diskussion. På et tidspunkt bliver det trættende, når indholdet gentages igen-igen for forskellige personer, og tiden spildes på at finde de relevante religiøse tekster endnu en gang til. Derfor var det også en motivation for at oprette denne hjemmeside og samle det hele i ét sted, og derved kan jeg lettere henvise til de problemer i religion(er), der forårsager frafald.

For det tredje fortæller mange eks-muslimske aktivister at den islam, de fik fortalt af deres forældre og imamer, var en rosenrød udgave, hvor de værste elementer var fortiet og gemt bort, og at de blev chokeret, når de opdagede ubekvemme detaljer om islam, der i sidste ende satte gang i tanker, der ledte til frafald. Derfor har det også været en motivation for mig at præsentere sider af islam, som de allerfleste muslimer ikke kender til. Desuden må vores muslimske medborgere være nysgerrige efter at vide, hvad der forårsager frafald hos deres egne trosfæller, og derfor vil denne hjemmeside præsentere de specifikke tanker og argumenter, der har ledt til frafald fra islam, så vores muslimske venner selv kan tage stillingtagen til emnet.