Himlen skabt ”uden synlige støtter” og som kan falde ned på os?

Om himlen

Hvis der er en stensikker viden om himlen i dag, så er det at himlen ikke er en fysisk genstand, der kan falde ned og mose mennesker og dyrene. Man kan endda sidde på et fly og flyve gennem himlen eller gennem skyerne, og vi har endda sendt raketter og satellitter gennem himlen mod rummet. Himlen er ikke en fysisk genstand som jorden under vores fødder er det. Så enkelt kan det siges. Der er ikke noget at rafle om.

Men i de gamle dage, hvor videnskaben ikke var så udviklet, som den er i dag, troede man fejlagtigt, at himlen over os var noget fysisk ligesom jorden under vores fødder. I Bibelen i Jobs Bog kan vi også læse en beskrivelse af himlen som noget fysisk:

>>Du, hvis klæder bliver for varme, blot jorden døser under søndenvinden, er du med, når han hvælver skylaget, fast som et støbt spejl?<< (Jobs Bog 37:17-18)

Ovenstående sætning er skriverier fra en skribent, profeten Job, der var inspireret af Gud, så lige denne sætning er ikke ”Guds direkte ord”, men under alle omstændigheder fortæller sætningen os, at forfatteren har haft en mangelfuld forståelse af, hvad vores himlen var for en størrelse.

At mennesker dengang antog fejlagtigt, at himlen var noget fysisk er måske slet ikke så tosset, når man dengang kun havde det blotte øjne til at bedømme, hvad himlen var for en essens. For man kan umiddelbart ikke se om himlen og skyerne er fysiske genstande udelukkende ved brug af synssansen.

Det bringer os så til muslimernes hellige profet, Muhammed. Denne person påstod, at han fik guddommelige åbenbaringer fra en alvidende guddom, Allah. En alvidende guddom som Allah ville da aldrig dumme sig ved at beskrive himlen som noget fysisk, der kan falde ned og mose os. Vel?

 

Hvad Koranen siger om himlen

Muhammed har fået påstået åbenbaringer fra Allah, der beskriver himlen som noget fysisk, og at Allah har skabt himlen ”uden synlige støtter”, der holder himlen oppe, og at himlen kan falde ned på hovedet på os. Naturligvis er alt dette noget uvidenskabelig vås.

I Koranen beskrives himlen som noget ”uden synlige støtter” (søjler):

>>Gud er den, der har rejst himlene uden synlige støtter. Derpå satte Han sig på tronen. Han satte solen og månen i tjeneste; hver især må løbe sin bane indtil en fastsat tidsfrist. Han styrer altet. Han fremlægger tegnene nøjagtigt. Måske bliver I faste i troen på mødet med jeres Herre!<< (Koran 13:2)

Videre siger Koranen også, at Allah ”holder himlen oppe”, så den ikke falder ned på os:

>>Har du ikke set, at Gud har sat alt på jorden i jeres tjeneste og ligeledes skibene, der sejler på havet på Hans bud? Han holder himlen oppe, så den ikke falder ned over jorden uden Hans tilladelse. Gud er fuld af medfølelse med menneskene og barmhjertig.<< (Koran 22:65)

Og at Allah kan få et stykke af himlen til at falde ned:

>>Har de ikke set, hvad der er foran dem og bagved dem af himmel og jord? Hvis Vi vil, lader Vi dem synke i jorden eller stykker af himlen falde ned over dem. Deri er der et tegn for enhver angrende tjener.<< (Koran 34:9)

Og den sidste:

>>Hvis de så et stykke af himlen styrte ned, ville de sige: “Det er en ophobet sky!”<< (Koran 52:44)

Nogle mindre begavede muslimer har hujet og påstået, at det er et mirakel, at Koranen siger, at himlen er ”uden synlige støtter” med henvisning til at vi ikke kan se disse støtter/søjler, der holder himlen oppe. Men dette er en barnlig tilgang, for himlen har slet ikke behov for støtter/søjler hverken synlige eller usynlige. For himlen er slet ikke en fysisk genstand, der kan falde ned på os.

En alvidende guddom ville have vidst, at himlen ikke er noget fysisk og ikke kan falde ned, og følgelig ville sådan en alvidende guddom aldrig åbenbare sådan noget vås. Men en person fra 600-tallet med 600-tallets primitive meteorologiske viden, der opdigtede sine åbenbaringer, ville til gengæld opdigte sådanne vrøvlerier.