Fra hadith: Muhammed forklarer, hvor feber kommer fra

Hvorfor får man feber og føler sig varmt?

Det simple svar er at et menneske, der ikke vasker sine hænder med sæbe eller har været sammen med andre syge mennesker, risikerer, at blive smittet med bakterie og virus. Men bakterie og virus bliver elimineret ved høje temperatur. Derfor vil et menneskes krop skrue op for kroptemperatur for at komme af med bakterierne og virus, selvom det givetvis vil føles ubehageligt for et menneske i en vis periode. Så med andre ord er feber altså en sublim forsvarsmekanik for kroppen, hvor kroppen skruer op for temperaturen for at komme af med ubudne gæster som bakterierne og virus.[1]  

Skal man være bekymret, hvis ens egen kære, der er syg, har feber? – Absolut ikke. At kroppen har det varmt er et godt sundhedstegn på, at kroppen fungerer, da den skruer op for kropstemperatur for at elimere bakterierne og virus i kroppen.

Alt det bringer os så til Muhammed.

Dengang havde man ikke mikroskoper og den lægevidenskab, vi har i dag, og derfor vidste man ikke helt konkret, hvorfor et menneske fik feber og blev varmt.

Hvad var Muhammeds forklaring på, hvorfor feber opstår?

Muhammed forklaring var, at feber er en hede, der kommer fra… helvede. 😂😂😂

Alle de følgende tre hadither er fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Aisha:

Profeten (ﷺ) sagde: “Feber er fra Helvedes hede, så dæmp feberen med vand.”<< (Sahih al-Bukhari 5725: https://sunnah.com/bukhari:5725)

og

>>Fortalt Rafi’ bin Khadij:

Jeg hørte Allahs Sendebud (ﷺ) sige: “Feber er fra Helvedes hede, så dæmp feberen med vand.”<< (Sahih al-Bukhari 5726: https://sunnah.com/bukhari:5726)

og

>>Fortalt af Nazi:

Abdullah bin Umar sagde: “Profeten (ﷺ) sagde: ‘Feber er fra Helvedes hede, så sluk den (afkøl den) med vand.'” Nafi` tilføjede: Abdullah plejede, at sige “O Allah! Frigør os fra straffen,” (da han led af feber).<< (Sahih al-Bukhari 5723: https://sunnah.com/bukhari:5723)

 

Naturligvis er Muhammeds forklaring helt nonsens.

Feber er slet ikke en skurkeagtig proces eller essens, der kan forbindes med dårligdom som ”helvede”, som Muhamme forestillede sig. At et menneske har feber og er varmt er et godt sundhedstegn, og som allerede forklaret er feber en sublim forsvarsmekanik for kroppen, der har det som formål, at eliminere ubudne gæster som bakterierne og virus.

Som sædvanligt lyder Muhammed slet ikke som én, der er vejledt af en alvidende guddom.

 

Kilder:

[1] Persson, Charlotte Price. Hvorfor er min kropstemperatur 37 grader?. Videnskab.dk. 28 oktober 2013. (https://videnskab.dk/sporg-videnskaben/hvorfor-er-min-kropstemperatur-37-grader)