Fra hadith: Muhammeds snigmordsbestilling

Det bør ikke komme som en overraskelse for læserne, at sådan en personlighed som Muhammed bestilte snigmord for at udrydde fjender og gav tænkevækkende afstumpet råd.

Engang skete det, at Muhammed bestilte snigmord, som om han var med i en arabisk Godfather-film ude i ørkenen.

Den her hadith er fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Jabir:

Profeten (ﷺ) sagde: “Hvem er klar til at dræbe Kab bin Ashraf (dvs. en jøde)”. Muhammad bin Maslama replicerede: “Vil du have, at jeg dræber ham?”. Profeten (ﷺ) svarede bekræftende. Muhammad bin Maslama sagde: “Så tillad mig at sige, hvad jeg kan lide”. Profeten (ﷺ) svarede: “Det gør jeg (dvs. tillader dig).<< (Sahih al-Bukhari 3032: https://sunnah.com/bukhari:3032)

 

En anden gang skete det, at Muhammed – som en slags arabisk pendant af Vito Corleone – gav ordre til sine mænd om at dræbe to personer ved at brænde dem til døden. Men senere gik det op for Muhammed, at det var ganske uislamisk at brænde folk til døden. Så Muhammed gik igen hen til sine mænd og forklarede dem, at de alligevel skulle lade være med at dræbe ved at brænde, siden det er uislamisk at brænde folk. Hvorfor er det uislamisk at brænde folk? Fordi det er nemlig kun Allah, der har ret til at brænde folk i Helvede, lød forklaringen fra islams hellige profet. Derfor skulle man dræbe på en anden måde, men bare ikke lige med ild.

Den her hadith er også fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Abu Huraira:

Allahs Sendebud (ﷺ) sendte os i en mission (dvs. en hærenhed) og sagde: “Hvis I finder den og den, så brænd dem begge med ild”. Da vi havde til hensigt at tage af sted, sagde Allahs Sendebud (ﷺ): “Jeg har beordret jer til at brænde den og den, og der er ingen anden end Allah, der straffer med ild, så hvis I finder dem, så dræb dem (dvs. lad være med at brænde dem).”<< (Sahih al-Bukhari 3016: https://sunnah.com/bukhari:3016)