Hvorfor bliver Gud/Allah vred, når han gav os den frie vilje?

Alle os, der har læst Bibelen og Koranen, ved, at Gud/Allah er en skinsyg guddom, der bliver vred, når folk ikke opfører sig på en bestemt måde, som Gud/Allah vil have det, og at denne guddom har en vane med at straffe/udrydde folk.

Bare tænk på historien om Adam og Eva med æblet og slangen, hvor Gud/Allah blev vred og smed dem ud af paradiset.

Bare tænk på historien om Syndfloden og skibet med Noas familie og dyrene, hvor Gud/Allah besluttede sig for at udrydde alt på Jordens overflade bortset fra skibet, fordi folk havde syndet for meget.

Bare tænk på historien om ødelæggelser af byerne Sodoma og Gomorra, fordi folk dyrkede homosex og syndede meget.

Alt ovenstående giver et filosofisk problem, hvis man skænker det en tanke:

Hvis Gud/Allah vil have, at mennesker skal opføre sig på en bestemt måde, så kan Gud/Allah bare skabe mennesker perfekte og forudbestemme det. Så er problemet løst!

Men nu vil de kristne, jøder og muslimer hæfte sig ved at, Gud/Allah gav mennesker DEN FRIE VILJE.

Men hvis Gud/Allah gav mennesker den frie vilje, hvorfor i alverden bliver Gud/Allah vred, når mennesker benytter sig af deres frie vilje til ikke at opføre sig på en bestemt måde, som Gud/Allah vil have det? Hvorfor i alverden give os den frie vilje og så blive vred over, at vi benytter os af den til at fejle?

Hele konceptet om en vred guddom, der bliver skidesur over at menneskerne ikke opfører sig på en bestemt måde, som denne guddom ønsker, hænger bare intellektuelt ikke sammen.