I islam kan babyer også ryge ned i Helvede

Børn er uskyldige, fordi de endnu ikke er klar over deres handlinger, og det gælder i særdeleshed babyer. Men Muhammed har sagt, at babyer kan komme i Helvede.

Muhammed har engang sagt, om en nyfødt baby, der blev begravet levende, at den ville gå til Helvede.

Følgende hadith er vurderet ”Sahih” (autentisk):

>>Amir rapporterede, at Allahs Sendebud (fred være med ham) for at sige:

”Kvinden, der begraver sin nyfødte pige levende, og pigen, der begraves levende, vil begge gå til Helvede”…<< (Sunan Abi Dawud 4717: https://sunnah.com/abudawud:4717)

 

Der var også en anden episode, hvor Muhammed skulle holde begravelsesbøn for et dødt barn, og i den anledning udtalte Aisha, en af Muhammeds koner, at barnet var heldigt og at den baby ville komme direkte i paradis, for barnet har nemlig ikke den alder, hvor den kunne begå synd. Men det afviste Muhammed og argumenterede for, at det er muligt for et barn at komme i Helvede.

Følgende hadith er fra Sahih Muslim:

>>Aisha, de troendes moder, sagde, at Allahs Sendebud (ﷺ) var kaldet til at lede begravelsesbønnen for et barn af Ansar-folket. Jeg sagde:

Allahs Sendebud, der er lykke for dette barn, som er en fugl fra Paradisets fugle, for det begik ingen synd, og han har heller ikke nået den alder, hvor man kan begå synd. Han sagde: Aisha, være ikke sikker, det kan være anderledes, fordi Allah skabte til Paradis dem, der er egnede til det, mens de endnu var i deres fars lænd, og skabte til Helvede dem, der skal til Helvede. Han skabte dem til Helvede, mens de endnu var i deres fars lænd.<< (Sahih Muslim 2662c: https://sunnah.com/muslim:2662c)