Jorden blev skabt på nogle dage?

Når geologer eller astronomer skal beskrive, hvor lang tid det tog at skabe Jorden, så er deres referenceramme ikke ”dage”, ”uger” eller ”måneder”, men de kommer helt op på et talbegreb på millioner af år. Jordens skabelse skete nemlig gennem mange millioner af år. Ikke dage, uger eller måneder.

Men denne viden er også ret nyt og var ikke tilgængelig for nogle århundreder år siden og da slet ikke i 600-tallet, da Muhammed levede. Det kræver nemlig, at menneskehedens civilisation først skulle nå et vis teknologisk trin, hvor de nødvendige institutioner og videnskabelige redskaber/instrumenter til at måle Jordens tilblivelse blev til, og først bagefter kunne menneskeheden udvinde informationer om perioden for Jordens skabelse.

Det er derfor ikke sært, at mange religioner har klokket i det og påstår fejlagtigt, at Jorden blev skabt på nogle dage, når videnskabelige fakta er, at det skete gennem millioner af år.

 

Hvad Bibelen siger om perioden for Jordens skabelse

I Første Mosebog kan vi læse om, hvordan Gud skabte Jorden, dyrene og mennesket. Der står at Jordens skabelse skete på syv dage:

>>Således blev himlen og jorden og hele himlens hær fuldendt. På den syvende dag var Gud færdig med det arbejde, han havde udført, og på den syvende dag hvilede han efter alt det arbejde, han havde udført.  Gud velsignede den syvende dag og helligede den, for på den dag hvilede han efter alt det arbejde, han havde udført, da han skabte. Det var himlens og jordens skabelseshistorie.<< (Første Mosebog 2:1-4)

Når de kristne og jødiske apologeter skal prøve at forsvare deres tro, plejer de typisk at komme med én af disse to argumenter:

Argument 1: Det første apologetisk argument er at afvise videnskabens konklusioner og påstå, at videnskabsmænd tager fejl med deres forskning, og insistere på at Jorden blev skabt på syv dage.

Argument 2: Det andet apologetisk argument er at acceptere videnskabens konklusioner og i stedet for forsøge sig med omfortolkning af det problematiske bibelvers, og det mest brugte argument har været, at på hebraisk oversættes ”dage” som ”yom”, men at ”yom” også kan betyde ”perioder”, og at hvad Bibelen mener er, at Jorden blev skabt på “syv perioder” og ikke “syv dage”, vil apologeterne hævde.

Men hagen ved det sidstnævnte argument om at Gud mente syv perioder og ikke syv dage er, at Gud senere siger, at vi mennesker skal holde hviledag den syvende dag, og dette understreger at fraset ”den syvende dag” var ment sådan, som det egentligt fremgår med syv dage.

Alt dette bringer os så til muslimernes skattet profet, Muhammed, der hævdede, at han fik guddommelige åbenbaringer fra en alvidende guddom.

 

Hvad Koranen siger om perioden for Jordens skabelse

Muhammed har også fået påstået åbenbaringer fra Allah, der også beskriver Jordens tilblivelse i dage, men dog i seks dage:

>>Vi skabte himlene og jorden og alt derimellem på seks dage, uden at nogen udmattelse ramte Os.<< (Koran 50:38)

Og

>>Sig: “I vil ikke tro på Ham, der skabte jorden på to dage, men gøre andre ligeværdige med Ham?” Det er alverdens Herre. Han satte urokkelige bjerge på den og over den; Han velsignede den og bestemte, hvilken føde der skulle være derpå – på fire dage –, til dem, der beder, uanset hvem.<< (Koran 41:9-10)

En alvidende guddom ville aldrig åbenbare, at Jordens tilblivelse skete på seks dage. Men en person fra 600-tallet, der ikke havde adgang til moderne geologiske viden som vi har i dag, ville netop opdigte sådan noget bavl, og dette geologisk fejl beviser endnu en gang, at Muhammed opdigtede sine åbenbaringer af sin fantasi.