Jordens skabelse i forkert rækkefølge

Om Bibelen: ’Jorden skabes før Solen og stjernerne’

I dag ved vi, at først blev Solen og stjernerne skabt, og til sidst bagefter blev vores Jorden skabt. Det er idiotisk at påstå, at Jorden blev skabt før Solen og stjernerne.

Men i Bibelen siger Gud uvidenskabeligt, at han først skabte Jorden, og bagefter skabte han Solen og stjernerne:

>>Gud sagde: »Jorden skal grønnes: Planter, der sætter frø, og alle slags frugttræer, der bærer frugt med kerne, skal være på jorden.« Og det skete; jorden frembragte grønt, alle slags planter, der sætter frø, og alle slags træer, der bærer frugt med kerne. Gud så, at det var godt.  Så blev det aften, og det blev morgen, tredje dag.

 

Gud sagde: »Der skal være lys på himmelhvælvingen til at skille dag fra nat. De skal tjene som tegn til at fastsætte festtider, dage og år, og de skal være lys på himmelhvælvingen til at oplyse jorden!« Og det skete; Gud skabte de to store lys, det største til at herske om dagen, det mindste til at herske om natten, og stjernerne.  Gud satte dem på himmelhvælvingen til at oplyse jorden, til at herske om dagen og om natten og til at skille lys fra mørke. Gud så, at det var godt.  Så blev det aften, og det blev morgen, fjerde dag.<< (Første Mosebog 1:11-19)

 

Gud skal forestilles at være en ALVIDENDE guddom. Han ved alt og ville aldrig dumme sig ved at udbasunere videnskabelige fejl.

Hvorfor i alverden udbasunerer Gud så sådan en videnskabelig fejl?

I dag er det almenviden, at Solen og stjernerne blev skabt først, og at bagefter blev Jorden skabt. Men denne almenviden var ikke tilgængelig for mennesker før i tiden. Og når mennesker for tusinde af år siden skabte/udformede en guddom (eller religion), da ville datidens videnskabelige fejl også blive en del af gudens.

En alvidende guddom ville aldrig gentage datidens videnskabelige fejl, men en falsk guddom konstrueret af mennesker for tusinde af år siden ville netop gentage videnskabelige fejl, som var almindelig dengang.

 

Om Koranen: ’Jorden skabes før universet’ (og med ulogiske dage)

I dag ved vi noget om Jordens skabelse i forhold til universets skabelse, som man ikke vidste i 600-tallet: Vi ved i dag, at universet blev skabt i forbindelse med Big Bang for 13,8 mia. år siden, og bagefter opstod vores Jorden for 4,6 mia. år siden. Det er idiotisk at hævde det modsatte og sige, at Jorden opstod først og bagefter universet.

Men Muhammed har fået påstået åbenbaring fra den alvidende Allah, der har universets og Jordens skabelse i den forkerte rækkefølge, hvor Jorden skabes før universet:

>>Han er den, der skabte alt på jorden til jer og derpå rettede sig op mod himlen og formede den til syv himle. Han ved alt.<< (Koran 2:29)

Et andet sted i Koranen gentages også den samme forkerte rækkefølge, hvor Jorden skabes før universet, men Koranen har denne gang den tilføjelse, at Allah brugte i alt seks dage på at skabe Jorden, men om universet brugte Allah blot to dage på at skabe:

>>Sig: “I vil ikke tro på Ham, der skabte jorden på to dage, men gøre andre ligeværdige med Ham?” Det er alverdens Herre. Han satte urokkelige bjerge på den og over den; Han velsignede den og bestemte, hvilken føde der skulle være derpå – på fire dage -, til dem, der beder, uanset hvem.

 

Så rettede Han sig mod Himlen, mens den endnu var røg, og sagde til den og til jorden: “Kom, frivilligt eller under tvang!” De sagde: “Vi kommer frivilligt.” Han bestemte dem som syv himle – på to dage – og åbenbarede for hver en himmel dens beføjelse. Den nederste himmel har Vi smykket med lamper, en beskyttelse tillige. Dette er Den Mægtiges og Den Videndes bestemmelse.<< Koran (41:9-12)

Koranens rækkefølge med at Jorden skabes før universet er naturligvis videnskabeligt ukorrekt, som allerede er forklaret. Men i forlængelse af det, så er der også den anden tænkevækkende detalje i Koranen: Nemlig at Koranen siger, at Allah i alt har brugt seks dage på at skabe vores (lille) Jorden, men om universets skabelse siger den, at Allah kun brugte to dage på at skabe.

Fakta er, at universet er så stort, at der er flere soler/stjerner, end der er sandkorn i hele denne verdens strande.[1]

Med andre ord: Ikke blot er det faktuelt forkert at påstå, at Jorden skabes først og universet bagefter, sådan som Koranen siger, så virker Allah heller ikke til at have en idé om, hvor stort universet egentligt er i forhold til vores lille ligegyldige planet, og derfor er seks dage for Jordens skabelse og to dage for universets skabelse ulogiske i betragtning af, hvad vi ved om universets størrelse i dag. – Men den er helt i tråd med hvad en araber fra Den Arabiske Halvø ville have troet i 600-tallet, hvis han opdigtede sine åbenbaringer.

 

Kilder:

[1] Sonne, Frederik Guy Hoff Sonne. “Er der flere stjerner i universet end sandkorn på Jordens strande?”. Videnskab.dk. 02 juni 2019. (https://videnskab.dk/naturvidenskab/er-der-flere-stjerner-i-universet-end-sandkorn-paa-jordens-strande)