Muhammed anbefaler at drikke kameltis

Hvis man har siddet i en cafe, har man ofte mulighed for at bestille en milkshake, der består af mælk, banan og avocado, der bliver blendet, og drinksen er ligeså lækker at drikke, som den er nærende. Men hvis bartenderen var profet Muhammed, da ville han helt sikkert 100% have foreslået at drikke kameltis blendet med mælk og med det argument at det er medicin, der helbreder.

Her skal vi genlæse vi to hadither fra Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim, som vi har læst før i en anden artikel, men denne gang skal vi have fokus på selve kameltisseri.

 

Den her hadith er fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Anas:

Klimaet i Medina passede ikke til nogle mennesker, så Profeten (ﷺ) beordrede dem til at følge sin hyrde, dvs. hans kameler, og drikke deres mælk og urin (som medicin). Så de fulgte hyrden, der havde kameler, og drak deres mælk og urin, indtil deres kroppe blev raske…<< (Sahih al-Bukhari 5686: https://sunnah.com/bukhari:5686)

 

Og her har vi den samme historie fra Sahih Muslim:

>> Anas f. Malik rapporterede, at nogle mennesker, der tilhørte (stammen) af ‘Uraina, kom til Allahs Sendebud (ﷺ) i Medina, men de fandt dets klima dårligt. Så Allahs Sendebud (ﷺ) sagde til dem:

”I kan gå til Sadaqas kameler og drikke deres mælk og urin”. De gjorde det og havde det godt…<< (Sahih Muslim 1671a: https://sunnah.com/muslim:1671a)

 

Fordi Muhammed har anbefalet at drikke kameltis og fordi Muhammed bliver betragtet som det allerbedste menneske nogensinde af muslimer, hævder derfor dele af muslimer den dag i dag hårdnakket, at kameltis faktisk kan bruges som medicin, og følgelig drikker de endda også kameltis den dag i dag.

Endnu en gang: Lyder Muhammed som en profet udvalgt af en almægtig og alvidende guddom, når Muhammed anbefaler at drikke kamelpis?