Muhammed og hans forhold til hunde

Muhammed fik sine påståede åbenbaringer fra Allah gennem ærkeenglen Gabriel. En dag havde Gabriel lovet Muhammed, at han ville aflægge besøg en bestemt aften. Men til Muhammeds store sorg dukkede Gabriel slet ikke op. Senere fandt Muhammed ud af, hvorfor ærkeenglen havde brændt Muhammed af: En hundehvalp var under sengen. I islam er hunde urene og derfor kom englen ikke. Så Muhammed tog hundehvalpen ud, og tog lidt vandt for at drysse det på det sted, og den aften viste Gabriel sig for Muhammed og fortalte at engle ikke besøger hjem, der har hund eller billeder. Så næste dag beordrede Muhammed at dræbe alle hunde bortset fra hunde beregnet for beskyttelse af store marker.

Den her hadith er fra Sahih Muslim:

>>Maimuna rapporterede, at en morgen var Allahs Sendebud (ﷺ) tavs af sorg. Maimuna sagde:

”Allahs Sendebud, jeg finder en forandring i dit humør i dag”. Allahs Sendebud (ﷺ) sagde: ”Gabriel havde lovet mig, at han ville møde mig i aften, men han mødte mig ikke. Ved Allah, han brød aldrig sine løfter”, og Allahs Sendebud (ﷺ) tilbragte dagen i denne triste (stemning). Så gik det op for ham, at der havde ligget en hvalp under deres tremmeseng. Han kommanderede, og det viste sig. Så tog han noget vand i hånden og dryssede det på det sted. Da det blev aften mødte Gabriel ham og han sagde til ham: ”Du lovede mig, at du ville møde mig den foregående nat”. Han sagde: ”Ja, men vi går ikke ind i et hus, hvor der er en hund eller et billede”. Så samme morgen beordrede han aflivningen af hundene, indtil han meddelte, at hunden, der blev holdt til frugtplantagen, også skulle aflives, men han skånede hunden, der var beregnet til beskyttelse af store marker (eller store haver).<< (Sahih Muslim 2105: https://sunnah.com/muslim:2105)

 

Og af en eller anden grund mente Muhammed også, at sorte hunde var årsag til at islamiske bøn bliver ugyldig.

Den her hadith er vurderet ”Sahih” (autentisk):

>>Det blev fortalt fra Ibn Abbas, at Profeten (ﷺ) sagde:

“Bønnen bliver smadret af en sort hund og en kvinde, der har nået menstruationsalderen.”<< (Sunan Ibn Majah 949: https://sunnah.com/ibnmajah:949)

 

Muhammed mente også, at bønnen ville blive smadret af tre ting: (1) passering af en røv, (2) kvinder og (3) sort hund.

Denne hadith er fra Sahih Muslim:

>>Abu Dharr rapporterede:

Allahs Budbringer (ﷺ) sagde: Når nogen af jer står for bøn, og der er noget foran ham, der svarer til bagsiden af sadlen, der dækker ham, og i tilfælde af, at der ikke er (en ting) foran ham, der svarer til bag på sadlen, ville hans bøn blive ødelagt af (passering af) en røv, kvinde og sort hund.

Jeg sagde: O Abu Dharr, hvilket træk er der ved en sort hund, som adskiller den fra den røde hund og den gule hund? Han sagde: O, søn af min bror, jeg spurgte Allahs Sendebud (ﷺ), som du spørger mig, og han sagde: Den sorte hund er en djævel.<< (Sahih Muslim 510a: https://sunnah.com/muslim:510a)