Muhammed slipper for sex med en tyk og gammel kone: Får sær åbenbaring

Muhammed havde en kone ved navn Sauda og hun var stor af natur. Her har vi en hadith fra Sahih al-Bukhari, der bekræfter at hun var overvægtig:

>>Fortalt af Aisha:

”Sauda bad om tilladelse fra Profeten (ﷺ) til at forlade tidligere om natten af Jam’, og hun var en tyk og meget langsom kvinde. Profeten (ﷺ) gav hende tilladelse.”<< (Sahih al-Bukhari 1680: https://sunnah.com/bukhari/25/160)

 

Muhammed plejede at dele hver nat med en bestemt kvinde på skift, sådan at alle hans koner fik en tur med ham. Men Sauda blev stor og gammel, og derfor blev hun på et tidspunkt bekymret over, at Muhammed ville blive skilt med hende, siden han havde andre yngre kvinder. Så for at komme en skilsmisse i forkøbet tilbød Sauda, at hun opgav sin nat med Muhammed og hendes nat blev overført til Aisha (som var Muhammeds favorit kone) mod at Muhammed sørgede for Saudas materielle behov. Det accepterede Muhammed gladeligt og muslimernes profet fik så denne påstået (belejlig) åbenbaring:

>>Hvis en kvinde frygter brutalitet eller uvillighed fra sin mands side, begår parterne ingen overtrædelse ved at komme til et indbyrdes forlig. Forlig er bedst. Sjælen er fuld af grådighed. Men hvis I handler godt og er gudfrygtige! – Gud er fuldt vidende om, hvad I gør.<< (Koran 4:128)

 

Her har vi en hadith, der er vurderet ”Sahih” (autentisk), der forklarer baggrunden bag ovenstående koranvers:

>>Fortalt af Ibn ‘Abbas:

Sauda frygtede, at Profeten (ﷺ) skulle skilles fra hende, så hun sagde: ”Skil dig ikke fra mig, men behold mig og giv min dag til Aisha”. Så han (ﷺ) gjorde det, og følgende blev åbenbaret: ”… begår parterne ingen overtrædelse ved at komme til et indbyrdes forlig. Forlig er bedst” (4:128). Så uanset hvad de bliver enige om at slutte fred om noget, så er det tilladt.<< (Jami` at-Tirmidhi 3040: https://sunnah.com/urn/640400)

 

Flere eks-muslimske aktivister har fundet det sært og spurgt muslimerne om, det ikke er underligt, at en almægtig guddom som Allah kerede sig om Muhammeds sexliv og blev glad for at en tyk og gammel kone ikke længere krævede sex af Muhammed?