Plagiat af en Talmud-tekst i Koranen

Talmud er en jødisk praksis, hvor man behandler forskelligartet emner alt fra religion, moral, videnskab, historier og myter, og ofte indeholder kommentarer fra rabbinere om Toraen. Talmud er IKKE Toraen, hvor sidstnævnte bliver betragtet som en hellig jødisk bog.

Koranen genfortæller ofte historier (med nogle ændringer) fra Toraen (Bibelen). F.eks. historien om Moses, der førte sit folk ud af Egypten bl.a., og det er der ikke noget suspekt ved i sig selv set fra en muslimsk synsvinkel, da muslimerne anerkender Toraen som en slags hellig bog på en eller anden måde, selvom den ikke er perfekt som Koranen, vil de argumentere.

Så at Muhammed fik påstået åbenbaringer, hvor Koranen genfortæller de samme ting fra Toraen er ikke kontroversielt i sig selv. Men hvad nu hvis Koranen genfortæller de samme ting fra… Talmud? Så vil det være opsigtvækkende: For Talmud er ikke Toraen, men Talmud er skriverier fra rabbinere.

Og rigtig gættet: Plagiat af en Talmud-tekst er i Koranen.

Vi har en engelsk oversættelse af en babylonsk Talmud, hvor en rabbiner kommenterer Kains drab af sin bror, Abel, og om hvorfor Adam derfor blev skabt alene. Adam blev skabt alene, så han ikke skulle komme i klammeri med en bror. I den babylonske Talmud kan vi læse rabbineren, der kommenterer, hvorfor Gud skabte kun én Adam: Nemlig siden Adam er menneskehedens første slægt, ville hele menneskeheden blive udryddet, hvis han blev dræbt, og så bruger rabbineren sit kreative sprog og forklarer, at enhver jøde, der dræber en jøde, er som om han ødelagde hele verden. Og omvendt, enhver jøde, der redder en jøde, er som om, han redder hele verden.

Her har vi rabbinerens skriverier i den babylonske Talmud:

>>The court tells the witnesses: Therefore, Adam the first man was created alone, to teach you that with regard to anyone who destroys one soul from the Jewish people, i.e., kills one Jew, the verse ascribes him blame as if he destroyed an entire world, as Adam was one person, from whom the population of an entire world came forth. And conversely, anyone who sustains one soul from the Jewish people, the verse ascribes him credit as if he sustained an entire world.<< (Kilde: Babylonsk Talmud, Sanhedrin37a, fra: https://www.sefaria.org/Sanhedrin.37a.13?lang=bi)

Husk at ovenstående tekst er fra den babylonske Talmud, som IKKE er fra Toraen. Ovenstående tekst er fra en tilfældig rabbiners skriverier. Teksten kommer fra Mishna Sanhedrin, som er en samling af mange forskellige rabbineres tanker og regler, og den blev samlet og redigeret omtrent i året 200 af Rabbi Jehudah Hanasi.

Men Koranen har følgende indhold, hvor ligheden og plagiat er slående:

>>Læs beretningen om Adams to sønner op for dem i sandhed! Da de bragte et offer. Fra den ene af dem blev det modtaget, men fra den anden blev det ikke modtaget. Denne sagde: “Jeg slår dig ihjel!” Den anden sagde: “Gud tager kun imod fra de gudfrygtige. Selvom du strækker hånden ud mod mig for at dræbe mig, vil jeg ikke strække hånden ud mod dig for at dræbe dig. Jeg frygter Gud, alverdens Herre. Jeg ser gerne, at du pådrager dig min synd såvel som din egen, så du bliver en af dem, der hører til i Ilden. Det er gengældelsen for dem, der handler uret.” Da drev hans sjæl ham til at dræbe sin broder, og han dræbte ham. Han blev en af de fortabte. Derpå sendte Gud en ravn ud, som skrabede i jorden, for at vise ham, hvordan han kunne skjule sin broders lig. “Ve mig!” sagde han. “Er jeg så svag, at jeg ikke kan gøre som denne ravn og skjule min broders lig!” Og han blev en af dem, der angrer.

 

På grund af dette har Vi foreskrevet Israels børn, at hvis nogen dræber et menneske, uden at det sker som hævn, lige for lige, eller for at have skabt fordærv i landet, er det, som om han havde dræbt alle mennesker. Og hvis nogen skænker et menneske livet, er det, som om han havde skænket alle mennesker livet…<< (Koran 5:27-32)

Allah blev åbenbart imponeret af en rabbiners skriverier i sådan en grad, at Allah har valgt at åbenbare rabbinerens ord og sætninger til Muhammed.😂

Sikken en penibel detalje om Koranen! – Der er plagiat af en Talmud-tekst i Koranen, hvor en tilfældig rabbiners skriverier har sneget sig ind i den noble Koran.