Proportionalitet med Allahs straf i det kæmpestore univers

Hvor stort er vort univers?

Universet er kæmpestort.

Selv ovenstående sætning er en kæmpe underdrivelse.

En måde at begribe universets størrelse på er, at hvert menneske her på jorden i snit kunne have 200 galakser for sig selv, og en galakse har ca. 100 mia. soler/stjerner i snit.[1]

En anden måde at begribe det er, at der er flere soler/stjerner, end der er sandkorn i alle strande her på Jorden.[2]

Hvorfor giver universets ufattelige størrelse et filosofisk problem for islam? – Fordi mange eks-muslimer har svært ved at sammenfatte universets størrelse med proportionalitet og pointen med at Allahs straffer med evige tortur i Helvede.

 

Det filosofiske problem

Hvis Muhammed ikke har opdigtet sine åbenbaringer og islam vitterlig er den sande religion, så betyder det praktisk talt, at den almægtige Allah har skabt et ufatteligt kæmpestort univers, hvor der er flere soler/stjerner, end der er sandkorn her på Jordens strande, men som blot venter på at torturere milliarder af uskyldige bittesmå mennesker for evigt, der ikke blev muslimer, blot fordi disse stakkels mennesker ikke fandt beviser og grund til at tro på islam.

Forstil dig at Allah går på stranden og samler ét sandkorn op på spidsen af pegefingeren og udbasunerer så følgende: ”Jeg er Allah! Frygt mig! Jeg har skabt flere soler/stjerner i universet, end der er sandkorn her på alle Jordens strande, og bare lige dette lillebitte sandkorn på min pegefinger kan være jeres sol, og ved siden af solen har jeg skabt Jorden og fyldt den med bittesmå mennesker, så jeg bare står og venter på at torturere milliarder af ikke-muslimer, når de dør. Jeg er almægtig og vis.”

Ethvert forstandigt menneske med et sundt sind kan se, hvor vanvittigt og forskruet hele konceptet om at torturere mennesker for evigt i Helvede er, og det bliver bare udstillet endnu mere, når vi ved at Universet er ubegribeligt kæmpestort.

 

Kilder:

[1] Koberlein, Brian. The Universe Has More Than 200 Galaxies For Each Person On Earth. Forbes.com. Oct 13, 2016. (https://www.forbes.com/sites/briankoberlein/2016/10/13/the-universe-has-more-than-200-galaxies-for-each-person-on-earth/?sh=3f963c506d9d)

[2] Er der flere stjerner i universet end sandkorn på Jordens strande?. Videnskab.dk. 2. JUN. 2019. (https://videnskab.dk/naturvidenskab/er-der-flere-stjerner-i-universet-end-sandkorn-paa-jordens-strande)