Stinkende æsel forårsagede en slåskamp og en koranåbenbaring

Når fromme muslimer læser Koranen i kapitel 49 ved vers 9 kan de læse dette:

>>Hvis to grupper af de troende bekæmper hinanden, skal I skabe forlig mellem dem! Hvis den ene af dem så begår overgreb mod den anden, skal I bekæmpe den, der har begået overgreb, indtil den føjer sig efter Guds bestemmelse. Hvis den føjer sig, skal I skabe forlig mellem dem i retfærdighed! Vær retfærdige! Gud elsker de retfærdige.<< (Koran 49:9)

Men hvordan og i hvilken kontekst blev ovenstående koranvers åbenbareret for Muhammed?

Sådan her: Muhammed skulle til at se en vis Abdullah og i den anledning valgte den hellige profet at rede på et æsel hen til Abdullah. Både Muhammeds og Abdullahs venner var til stedet. Da Muhammed steg ned fra sit æsel og gik hen mod Abdullah, udbrød sidstnævnte om at Muhammed skulle holde sig væk på grund af stanken fra æslet. En af Muhammeds ven udbrød så: “Ved Allah! Duften af æslet fra Allahs Sendebud er bedre end din lugt”. Dette gjorde så en ven af Abdullah vred, og herefter blev der veksles hårde gloser og bandeord mellem disse to mænd, og så blev disse to mænds venner vrede med en slåskamp til følge, hvor stokke, sko og næver blev slynget mod hinanden, og under disse ramme fik Muhammed så det påståede koranvers åbenbaret fra den almægtige Allah.

Tyg lige på den: Et stinkende æsel forårsagede altså en slåskamp og en koranåbenbaring.

Denne hadith er fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Anas:

Det blev sagt til Profeten (ﷺ) “Ville at du ser Abdullah bin Ubai”. Så Profeten (ﷺ) gik hen til ham ved at rede på et æsel, og muslimerne fulgte ham og gik på saltet goldt land. Da Profeten (ﷺ) nåede Abdullah bin Ubai, sagde sidstnævnte: “Hold dig væk fra mig! Ved Allah, den dårlige lugt af dit æsel har skadet mig”. Om det sagde en Ansari-mand (til Abdullah) “Ved Allah! Duften af æslet fra Allahs Sendebud (ﷺ) er bedre end din lugt”. Så blev en mand fra Abdullahs stamme vred på Abdullahs vegne, og de to mænd skændtes med hinanden, hvilket fik de to mænds venner til at blive vrede, og de to grupper begyndte at slås med stokke, sko og hænder. Vi blev informeret om, at følgende guddommelige vers blev åbenbaret (i denne kontekst):– “Hvis to grupper af de troende bekæmper hinanden, skal I skabe forlig mellem dem!” (49,9)<< (Sahih al-Bukhari 2691: https://sunnah.com/bukhari:2691)

Helt seriøst! 😂

Muslimerne bør spørge sig selv om tilblivelse af sådan et koranvers på baggrund af et tilfældig ildelugtende æsel, der forårsagede en slåskamp og så koranverset, lyder som en alvidende guddoms plan? Eller lyder det snarere, som om Muhammed forsigtigt opdigtede sin åbenbaring til lejligheden?