Får belejlig åbenbaring om at tidligere profeter har lavet den samme fejl

Vi har før i en anden artikel diskuteret, hvordan Muhammed på et tidspunkt valgte at inkludere de tre hedenske gudinder Al-Lat, al-Uzza og Manat som en del af islam.

Først fik Muhammed nedenstående påstået åbenbaring, hvor de tre hedenske gudinder blev optaget i islam, og som IKKE er en del af Koranen i dag:

”Hvad mener I om al-Lāt og al-Uzzā, og dernæst Manāt, den tredje? Disse er den ophøjede Gharaniq, hvis forbøn er godkendt.”

Ovenstående gjorde polyteisterne i Mekka henrykte over, at Muhammed talte varmt om deres guder, og Muhammed blev rost.

Senere fortrød Muhammed så denne åbenbaring og fortalte polyteisterne bagefter, at ærkeenglen Gabriel havde meddelt ham, at han var blevet snydt af en satan, der havde tilføjet noget i Allahs åbenbaring, og at åbenbaringen derfor var ugyldig, og i stedet for fik Muhammed en ny påstået åbenbaring, der lavede en kovending og udskammede de tre gudinder.

Så begyndte endnu flere at mistænke, at Muhammed opdigtede sine åbenbaringer.

Vupti! Så fik Muhammed følgende åbenbaring, der fortæller, at mange profeter før er blevet snydt af en satan, når de har begæret noget:

>>Vi har aldrig før dig udsendt nogen udsending eller profet, uden at det skete, når han havde et ønske, at Satan indføjede noget i hans ønske; men Gud ophæver det, som Satan har indføjet, og derpå gør Gud sine tegn utvetydige. Gud er vidende og vis. Han gør det, som Satan indføjer, til fristelse for dem, der bærer en sygdom i hjertet, og hvis hjerte er hårdt. De, der handler uret, er i dyb splittelse.<< (Koran 22:52-53)

Alt det virker… belejligt.

Det virker belejligt at komme med en sølle “Satan-snød-mig, hehe”-undskyldning, efter at man bliver beskyldt for at opdigte sine åbenbaringer.