Fra hadith: Muhammed om 30 meter høje mennesker

Vi har før set på hvordan jødedommen, kristendommen og islam alle har ramt skæv med hensyn til at forklare dyrenes og menneskehedens oprindelse, og som siger, at arterne blev ’skabt’, når videnskabelige fakta er, at arterne blev UDVIKLET gennem en evolutionær proces.

I forlængelse af det, er islam ekstra absurd end jødedommen og kristendommen, da islam har den ekstra detalje, at mennesker på et tidspunkt har været… 30 meter høje.

Det er i hadithlitteraturen, at vi kan læse, at Muhammed har sagt, at de første mennesker var ca. 30 meter høje, men at efterkommerne er blevet mindre for hver generation, indtil menneskeheden nåede den højde de har i dag.

Dette er naturligvis nonsens siden menneskeheden aldrig har været 30, 20, 10 meter høje, og de arkæologiske udgravninger fortæller, at menneskeheden er blevet større som tiden skred frem. Ikke mindre, som Muhammed påstod.

 

Hadithen om at mennesker har været 30 meter høje

Vi har hadither fra både Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim – og andre hadither, der er vurderet ”Sahih” (autentisk) –, hvor vi kan læse, at Muhammed har sagt, at Adam var 30 meter høj, og at menneskeheden siden er skrumpet ned for hver generation.

Her kan vi nøjes med at kigge på to hadither fra Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim.

Fra Sahih al-Bukhari:

>>Fortalt af Abu Huraira:

Profeten (ﷺ) sagde: ”Allah skabte Adam og gjorde ham 60 alen høj… Enhver person som kommer i Paradis vil ligne Adam (i udseende og højde). Folk er blevet mindre i højden sidens Adams skabelse.”<< (Sahih al-Bukhari 3326: https://sunnah.com/bukhari:3326)

Og den her er fra Sahih Muslim:

>>Abu Huraira reporterede at Allahs Sendebud (ﷺ) sagde:

”Allah, Den Ophøjede og Herlige, skabte Adam i Sit billede med Hans længde på 60 alen,… Så ham som kommer ind i Paradiset vil få den samme form som Adam, hans højde var 60 alen, og folket som fulgte ham fortsatte med at formindske i størrelse frem til i dag.”<<(Sahih Muslim 2841: https://sunnah.com/muslim:2841)

”Alen” er en længdeenhed, der er forskelligt fra område til område, men som udgangspunkt er den ca. halv meter. Muhammed siger altså, at Adam var 60 alen høj, altså ca. 30 meter høj, og at hans efterkommere siden er blevet mindre og mindre for hver generation, der er gået indtil menneskeheden har nået den højde, vi har nu.

Historien om Adams højde står ikke i Koranen, men hadithlitteraturen bekræfter det, og dét at den kommer fra Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim gør, at (sunni)muslimer (som regel) ikke vil tvivle på den. For islam består ikke kun af Koran, men af både Koran og hadithlitteraturen. For uddybning se under afsnittet ”Om Koranen, hadithlitteratur og tafsir” ved at klikke her.

Hvorfor er det et problem at Muhammed har sagt, at Allah skabte de første mennesker 30 meter høje og at menneskeheden er skrumpet for hver generation, indtil de fik den højde, vi har i dag?

Ganske enkelt fordi vi VED i dag, at det er løgn. Det ved vi, fordi de arkæologiske udgravninger beviser det stikmodsatte: At menneskeheden er blevet større og større for hver generation, og ikke mindre og mindre som Muhammed påstod.

 

Islam-apologeters forklaringer

Islam-apologeter (og muslimer grundlæggende) har forskellige tilgange til at forsvare deres religion her.

Nogle apologeter vil ligefrem afvise disse hadither. Men disse kommer fra Sahih al-Bukhari og Sahih Muslim, og dem plejer sunni-muslimerne ellers at værdsætte højt.

En anden gruppe af apologeter accepterer haditherne, men har prøvet at redde den ved at manipulere med hadithteksternes betydning, hvor de påstår, at Muhammed sagde, at de første mennesker, Adam og Eva, var 30 meter høje SELVE I PARADISET, men at efter at de blev smidt ud fra paradiset ned her på Jorden, skrumpede de ned til den normale størrelse allerede i første generation. Men det er ikke dét, hvad hadithteksterne siger, for det fremgår ret tydeligt, at Muhammed selv er citeret for at sige, at ”Folk er blevet mindre i højden sidens Adams skabelse” og ”folket som fulgte ham fortsatte med at formindske i størrelse frem til i dag”. – Dette viser, at hadithteksterne siger, at menneskeheden er blevet mindre for hver generation, der er gået.

En tredje gruppe af apologeter prøver at redde den ved at påstå, at mangel af arkæologiske beviser ikke betyder, at påstanden om 30 meter høje mennesker er ukorrekt, og at det kan være, at vi bare ikke har ledt godt nok og derfor ikke har fundet skeletter af mennesker på 30-20-10 meter højde endnu. Men problemet er ikke, at vi ikke har arkæologiske beviser. For vi HAR arkæologiske beviser i form af fossilerne, og de arkæologiske udgravninger beviser, at menneskerne slet ikke har været 30-20-10 meter høje på et tidspunkt, og som blev mindre for hver generation. Tværtimod viser arkæologiske udgravninger, at menneskeheden er blevet større og større.

En fjerde gruppe af apologeter vil ligefrem hævde udokumenterbart, at menneskets knogler er porøs og er forsvundet fra jorden under os, og at det er derfor vi ikke kan finde beviser for menneskeknogler, der var 30-20-10 meter. Påstand er direkte forkert: For vi har altså fundet fossiler af kryblignende dyr før dinosaurernes tid, og vi har også fundet fossiler fra dinosaurernes tid, så hvad er pointen med at vi f.eks. kan finde knogle af Tyrannosaurus Rex, men ikke af tårnhøje mennesker på 30-20-10 meter? Desuden er præmissen om at vi endnu ikke har fundet menneskeknogler på 30-20-10 meter forkert: vi HAR arkæologiske beviser i form af fossilerne af menneskene, og de arkæologiske udgravninger viser, at menneskerne ikke har været 30-20-10 meter høje på noget tidspunkt før, men at vi har været mindre, og som er vokset som tiden skred frem.

Fakta er, at mennesker aldrig har været 30 meter og så skrumpet. Fakta er, at menneskene er blevet større og større.

 

Hvorfor er det et problem for Muhammeds troværdighed?

Mange eks-muslimske aktivister plejer at more sig over Muhammeds sludder om, at mennesker har vært 30 meter høje og skrumpet ind for hver generation, når vi i dag ved, at det ikke passer. Og mange eks-muslimske aktivister og organisationer plejer af og til at bruge argumentet aktivt. F.eks. den 15. februar 2022 postede organisationen ”Ex-Muslims of North America”, dette humoristiske opslag på deres facebookvæg[1]:

 

Hvad mange i den muslimske verden tror på

Selvom påstanden om at menneskeheden på et tidspunkt var 30 meter høje, men som siden er skrumpet, lyder idiotisk på alle ledder og kanter, og bliver modsagt af de arkæologiske beviser og af videnskaben, så har det alligevel ikke forhindret nogle muslimer i at lavet redigerede/manipulerende billeder af store menneskeskeletter på 30-20-10 meter og lagt det ud på nettet, for at styrke deres islamiske tro overfor en uuddannet muslimske folkemasse.

Hvis man googler ordet “قوم عاد هياكل”, vil der dukke spandevis af idiotiske islamiske sider om 30 meter høje mennesker, og med manipulerende billeder som disse:

 

Kilder:

[1] Opslag i facebook fra Ex-Muslims of North America. 15. februar 2022. (https://www.facebook.com/ExMuslimsOrg/photos/a.167221723467566/1787486801441042/)